Приветствую Вас Гость • Регистрация • Вход

Опрос

Вы добавили на наш сайт новость?
Всего ответов: 145

Календарь

«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика

Зарег. на сайте
Всего: 179
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 0
Обычных юзеров: 178
Из них
Парней: 166
Девушек: 11



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

[Кто нас сегодня посетил?]
Главная » 2010 » Апрель » 15 » Карпаты - Шахтер. Накануне
15:46
Карпаты - Шахтер. Накануне
Фото fpl.ua
Фото fpl.ua

Четверг, Львов, стадион Украина, 19.00, арбитр Игорь Покидько (Полтава).

Пряма трансляція на Football.ua і ТК Футбол.

Тактика

Ігор Ощипко був дуже незадоволений, коли отримав попередження за банальний фол в центрі поля в грі проти Закарпаття. Його можна зрозуміти, адже та жовта картка стала четвертою в сезоні для нього, і проти своєї колишньої команди він не заграє. Для Карпат це втрата серйозна, в команді не просто немає жодного гравця такого ж рівня на лівий фланг, а взагалі - у Ощипка немає резервіста.

В основі його замінить, напевне, Тарас Петрівський. Проте він зіграє на більш звичному для себе правому фланзі, тоді як зліва буде діяти Артем Федецький. Cаме на правому фланзі головна загроза воротам Карпат розташовується.

55 зіграних Ярославом Мартинюком хвилин в матчі молодіжних складів говорить, що Олег Голодюк вже близький до повернення до складу. Якби суперником була сьогодні менш сильна команда, як Шахтар, то 22-річного хавбека можна було б без питань очікувати в стартовому складі. Та й Ткачук значно краще працює в обороні, а проти Гірників це має велике значення. В атаці повинна зіграти звична для останніх матчів трійця: Кожанов - Батіста - Кополовець. Останній взяв на себе обов'язки головного асистента команди в останніх матчах, а інші двоє просто не мають гідної альтернативи.

У Шахтаря з прогнозом складу важче. Проти Дніпра донеччани відіграли вдало в обороні, але зовсім погано в атаці, не створивши фактично жодного моменту біля воріт суперника. Певне саме тут будуть головні зміни у складі Гірників сьогодні. Цього разу форвард буде лише один, хоча з Дніпром Руслан Фомін і не грав в парі з Луісом Адріано, зате кількість бразильских атакувальних півзахисників буде неймовірно великою.

В суботу Ілсіньо вийшов лише на заміну, а сьогодні його можна чекати з перших хвилин. Так само як і Дугласа Косту, що ж кожним разом
Травмовані: Худжамов, Кравченко (обоє - Шахтар)

Дискваліфіковані: Ощипко (Карпати)
все краще і краще входить в гру з лави для запасних. А от Жадсон має великі шанси залишитися в запасі, сьогодні очікується жорстка гра, а цей мініатюрний гравець в таких умовах себе почуває не кращим чином.

Звичайно, цікаво чи поставить Мірча Луческу з перших хвилин колишніх зірок львів'ян Миколу Іщенка та Василя Кобіна, для них цей матч має особливе значення. Особливо для Кобіна, що ще не грав на Україні в футболці Шахтаря. Не на користь цього припущення говорить те, що обидва давно втратили довіру румунського коуча.

Психологія

На матч проти Шахтаря жодну з команд в українському чемпіонаті не потрібно додатково налаштовувати, а особливо Карпати. Скоріш за все, сьогодні у Львові буде переповнений стадіон людей, які гаряче підтримуватимуть свою команду. А вболівальники завжди серйозно допомагають своїй команді у Львові.

У донеччан свої завдання на гру. Після втрати очок в минулому турі Динамо наздогнало команду по очкам, а вчора кияни взагалі відірвались на три очки. Безперечено відставати Гірники не збираються, незважаючи на важкий подальший календар Динамо. Та й їм буде приємно грати за повних трибун, відчуття справжнього футболу має бути великим.

Головні протистояння

Срна, Ілсіньо - Федецький

У Шахтаря мабуть вийде зв'язка на правому фланзі, і без свого основного лівого захисника Карпатам будет непросто. Проте Федецький має всі шанси зупинити бразильца та хорвата.

Фернандіньо - Годвін

Обидва ці гравці перебувають в чудовій формі, обидва дуже непоступливі, а іноді й грубі. Тому їх битва в центрі поля може мати наслідки.

Батіста - оборона Шахтаря

Саме бразилець забив один з найбільш відомих голів Карпат в новітній історії, і мабуть намагатиметься зробити це ще раз.

Вілліан - Петрівський

Технічному бразильцеві буде протистояти колишній центрбек, який не має постійного місця в складі. Але Вілліану потрібен постійний наглядач.

Слова

Разван Рац, захисник Шахтаря:

"Після матчу з Дніпром Мірча Луческу в роздягальні сказав нам, щоб ми готувалися до дуже непростого матчу у Львові. Адже втрачати очок нам аж ніяк не можна. Але й Карпати зараз борються за високі місця. За певних розкладів вони можуть навіть стати третіми, не кажучи вже про місце в єврокубках. Але ми не маємо наміру їм в цьому допомагати, тому їдемо до Львова за перемогою".

Андрій Пятов, воротар Шахтаря:

"Карпати наразі демонструють дуже гарну гру, я б сказав, одну з найкращих в чемпіонаті. Буде дуже важко, але головне - перемогти, немає різниці з яким рахунком".

Василь Кобін, півзахисник Карпат:

"Думаю, такий складний графік з двома матчами за тиждень для нас легший, ніж для Карпат, адже ми звикли грати двічі протягом семи днів. Все ж для суперника такий графік новий. Але ми все рівно налаштовуємось на важкий матч. Упевнений, перед своїми вболівальниками Карпати не будуть закриватись на своїй половині".

Прогноз Fifa-football.at.ua: 2:1

 Матчі між собою

 Всього зіграно 40 матчів: +10 =7 -23, м’ячі 28:70

Прогноз СПОРТЛИГИ - победа Карпат
Более подробно смотрите здесь
В тому числі в рамках чемпіонату України – 33 матчі: +7 =7 -19, м’ячі 23:62
З них на полі Карпат – 16 матчів: +7 =4 -5, м’ячі 17:18

Останній матч на полі господарів: 27.07.2008, Карпати – Шахтар – 1:1 (Зеньов, 56 – Фернандіньо, 81)

Матч першого кола: 18.10.2009, Шахтар – Карпати – 5:1 (Фернандіньо, 6, з пенальті, 58, Жадсон, 14, з пенальті, Луїс Адріано, 76, з пенальті, 87)

Історія протистоянь

Перша зустріч між Карпатами та Шахтарем за часів незалежності відбулася 1 березня 1992 року у Львові – це був кубковий матч, який виграли гірники з рахунком 2:1. Цікаво, що після цього львів’яни та донеччани ще тричі грали у розіграші Кубка України у столиці Галичини, і всі три матчі завершилися з рахунком 1:0 на користь господарів.

Саме у кубковому поєдинку у жовтні 2005 року Карпати останнього разу перемагали Шахтар під керівництвом Юрія Дячука-Ставицького. Цікаво, що тоді гол бразильця Батісти приніс вікторію команді першої ліги, якою на той час були Карпати.
А от у рамках чемпіонату України львів’яни ніяк не можуть покласти край безвиграшній серії матчів з Шахтарем, яка триває вже більше 10-ти років. Останнього разу Карпати перемагали помаранчево-чорних ще у жовтні 1999-го на власному полі, коли три очки господарям приніс влучний постріл Андрія Покладка.

Варто відзначити, що до 1999 року Карпати регулярно вигравали у Шахтаря вдома (у Донецьку галичани з 1992-го лише тричі зуміли відстояти нічию, а 14 матчів програли, причому дев’ять з них – з  великим рахунком). Домашня безпрограшна серія львів’ян у зустрічах с гірниками тривала дев’ять сезонів (сім перемог і дві нічиї), але то було дуже давно.

В семи останніх матчах проти Шахтаря у Львові господарі поля здобули дві нічиї (у травні 2007-го – 0:0 та у липні 2008-го – 1:1), лише одного разу зберегли ворота у недоторканості, забили шість голів, пропустили 15 і програли п’ять зустрічей.

Цікаві факти

Карпати та Шахтар – дві команди, що навесні 2010 року ще не програвали (гірники виграли шість матчів з семи, львів’яни – п’ять з восьми). У таблиці весняних ігор Шахтар – перший, Карпати – другі.

Карпати вдома у нинішньому чемпіонаті набрали 26 очок (7 перемог у 12-ти матчах), забили 26 голів, пропустили 12. Це третій показник у Прем’єр-лізі після Динамо та Шахтаря.

Шахтар на виїзді набрав 25 очок (7 перемог у 12-ти матчах), забив 18 і пропустив 10 голів. Це другий показник у Прем’єр-лізі після Динамо.

Безпрограшна серія Шахтаря – 11 матчів, Карпат – 8.
Карпати забивають у восьми останніх поєдинках поспіль, Шахтар у минулому турі не забив Дніпру і перервав свою результативну серію (10 ігор).

Шахтар – найбільш результативна команда чемпіонату (50 голів, стільки ж у Динамо), найбільш відвідувана (450 199 глядачів) і частіше за інших б’є пенальті (9 ударів, третину з них гірники зробили у матчі першого кола з Карпатами).

Суха серія донецького голкіпера Андрія Пятова складає 192 хвилини (рекорд сезону належить харків’янину Олександру Горяїнову – 668).

Суха виїзна серія Андрія Пятова – 389 хвилин (рекорд сезону також належить Олександру Горяїнову – 530 хвилин).

Капітан гірників Даріо Срна забивав голи у двох останніх виїзних матчах своєї команди.

Середній вік Карпат – 25 років, Шахтаря – 25,1.

Арбітр. Покидько (Полтава)

На попередніх дуелях між Карпатами та Шахтарем 45-річний полтавський рефері не працював. В цьому чемпіонаті він працював на домашній зустрічі гірників з Таврією (3:0), ще двічі перетинався з Карпатами (виїзна нічия з Арсеналом – 0:0, домашня нічия з тим же Арсеналом – 3:3).

У Прем’єр-лізі нинішнього сезону Ігор Покидько провів 11 матчів, у Кубку України – один. Показав 35 жовтих карток (18 – господарям), одну червону (гостям) і призначив п’ять пенальті (чотири – у ворота гостей).
Категория: Украина | Просмотров: 667 | Добавил: 3yKo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]