Приветствую Вас Гость • Регистрация • Вход

Опрос

Вы добавили на наш сайт новость?
Всего ответов: 145

Календарь

«  Июль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика

Зарег. на сайте
Всего: 179
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 0
Обычных юзеров: 178
Из них
Парней: 166
Девушек: 11



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

[Кто нас сегодня посетил?]
Главная » 2009 » Июль » 23 » Украина- Словения
15:51
Украина- Словения

Чемпіонат Європи з футболу серед хлопців до 19 років проходить з 21 липня по 2 серпня в Донецьку і Маріуполі. На думку представників UEFA проведення цього турніру стане генеральною репетицією для України перед Євро-2012 в Україні і Польщі.

Було дуже багато інформації від зацікавлених осіб з федерацій футболу про те, що на цей турнір іноземні гості просто масово приїжджатимуть, окупувувавши всі кафе, бари і інші заклади, які приносять гроші. Насправді ж в день матчу збірних України і Словенії взагалі не було нічого, що нагадує про матч збірної і про іноземних туристів. Виключенням були лише намети з символікою чемпіонату, в яких волонтери роздавали листівки з розкладом матчів і велике скупчення міліції ЗА МЕЖАМИ СТАДІОНУ. На стадіон же масово звозили представників всяких оздоровчих таборів, шкіл і інших закладів…щоб створити масовку для представників UEFA і показати інтерес серед жителів і гостей міста до цього турніру. Ще трохи про коммерцію…

Зайшовши в прес-центр із здивуванням виявив, що вода і легкі закуски, які як правило, для представників преси безкоштовні, продаються за гроші і є таким собі буфетом з абсолютно нерівними цінами. Поцікавившись чому саме так, була отримана відповідь: «Розпорядження представників UEFA і Федерації Футболу України».

В цілому все виглядало так само як і на матчах «Шахтаря», всі знайомі обличчя стюардів, працівників стадіону, які, за словами представників UEFA, пройшли спеціальну підготовку і готові працювати в нестандартних ситуаціях, вирішити питання з іноземними гостями і усіляко сприяти створенню комфорту на трибунах :)

На матчі міліції практично не було, точніше вона була, але не на бігових доріжках або внизу секторів. Мабуть, правило від організаторів турніру. Церемонія відкриття була мінімальна за часом і за виконанням. У небо волонтери випустили звязки повітряних кульок, а під цю справу злегка потішилися талісмани турніру «Донбасики».

Власне і все по офіційній частині, потрібно аналогічну церемонію на відкритті «Донбас Арени» зробити. Мабуть з толерантного духу, який за ініціативою UEFA просто таки повинен панувати на турнірі, місцеві волонтери дико шизілі за Словенію і навіть влаштували перфоманс. Особливу увагу можна приділити «прапорам Словенії». Організатори супорту, мабуть, вирішили довго не думати з приводу герба Словенії на прапорах і тупо зробили декілька штук прапорів Росії. Ось такий от креатив. Поруч сиділи такі ж волонтери, але переживали вони за Україну. Хоч розділового кордону між двома «движами» не було, масовими безладами вся ця справа не закінчилась :)

Ті, хто прийшов пошизіти від душі і по чесному, зібралися на 18-му секторі. Окрім представників «Шахтаря», були люди з донецького «Металурга» і декілька уболівальників з Харкова. Всього зібралося чоловік 100-120. Репертуар був всіляким. Окрім «стандартних» тем «Україна, вперед!», «Жовто-блакитні» і так далі були пісні «Червона Рута», «Несе Галя воду…» «Жовто-блакитні наші прапорі…» були ще і всякі глумливі заряди. Окремо відзначити потрібно заряд «УЄФА-МАФІЯ» який закотирував словенський фотограф і гість з Польщі. Окрім цього була перекличка з волонтерами «Слава Україні - героям слава!», ініціаторами якої виступали інколи самі волонтери.

В перерві на центральному секторі був відмічений банер «Тоттенхема». Його швиденько і по тихому зняли звідти. За яких обставин він там взагалі з'явився вдаватися не будемо.

Що ж до футболу, то збірна зіграли 0:0 не дивлячись на наявність небезпечних гольових моментів. Більшість гравців після матчу подякувала присутнім на 18-му секторі за підтримку. Наступний матч збірна України проведе 24-го липня проти Англії. Матч вібудеться в 19:30 на полі РСК «Олімпійський».

Cектор України



Волонтери і інша фігня

 
Категория: Молодежь | Просмотров: 1015 | Добавил: 3yKo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]